fbpx

Filosofie

Mode is iets moois. Iets positiefs. Iets dat verbindt. Mode heeft alle redenen om geliefd, gekoesterd en bewonderd te worden. Maar als we van dichterbij kijken, zien we niet alleen fijne stoffen en strakke stiksels die onze meest geliefde kleding en accessoires definiëren. We zien dingen gebeuren met mensen, dieren en de planeet die haaks staan op de wensen en verwachtingen van vandaag. Wij willen daarom de ogen van de industrie openen.


Wij zijn FAAMIEUX, een toekomstgericht modemerk. Gedreven om bij te dragen de wereld te verbeteren. En door innovatie zo de sector te inspireren. Zodat we gezamenlijk een ecosysteem creëren dat steeds duurzamer, ethischer en diervriendelijker wordt.


Om dit mogelijk te maken, experimenteren we, luisteren we, leren we en onderzoeken we. We blijven ontdekken en zoeken oplossingen die de status-quo verbeteren, van binnen en van buiten. We laten de wereld zien dat er andere manieren zijn om mode te produceren. Duurzame manieren. Eerlijke manieren. Betere manieren.


Door het ontwikkelen van nieuwe stoffen die meer-ecologisch zijn. Waardoor u zich op een unieke en verantwoorde manier kunt onderscheiden. We beloven verbetering de wereld in te brengen. Maak deel uit van die toekomst. De plek waar we allemaal van mode kunnen houden en kunnen koesteren. Beter, zonder twijfel.

 

Ontmoet de oprichtster

Mijn naam is Claire Moulijn. In 2020, tijdens de vroege stadia van Covid19, richtte ik op 22-jarige leeftijd FAAMIEUX op. Het idee ontstond tijdens het afronden van mijn MBA in Fashion in Rome waar ik voor het eerst cupro tegenkwam. Cupro is een zijdeachtige stof met een betere ecologische voetafdruk in vergelijking met het traditionele product zijde, een Eureka-moment! Omdat het mijn ambitie is om hoogwaardige, duurzame, in Italië geproduceerde sjaals aan te bieden, tegen betaalbare prijzen.

Ontmoet de oprichtster

Mijn naam is Claire Moulijn. In 2020, tijdens de vroege stadia van Covid19, richtte ik op 22-jarige leeftijd FAAMIEUX op. Het idee ontstond tijdens het afronden van mijn MBA in Fashion in Rome waar ik voor het eerst cupro tegenkwam. Cupro is een zijdeachtige stof met een betere ecologische voetafdruk in vergelijking met het traditionele product zijde, een Eureka-moment! Omdat het mijn ambitie is om hoogwaardige, duurzame, in Italië geproduceerde sjaals aan te bieden, tegen betaalbare prijzen.

Sjaals

De sjaals van FAAMIEUX zijn ontworpen door Claire en zijn geïnspireerd op de natuur. Alle sjaals zijn ‘limited edition’. Geen tweede is hetzelfde, het handwerk maakt iedere sjaal uniek.

 

De maten van de sjaals worden uitgedrukt in de Italiaanse woorden: Libellula (grote libelle), Libellulina (kleine libelle), Farfalla (grote vlinder) en Farfallina (kleine vlinder). De Farfalla en Farfallina sjaals zijn een ode aan de zijdevlinder. De vleugels van de vlinder zijn vierkant, net als de Farfalla sjaals. De maten zijn: 140 cm x 140 cm respectievelijk 90 cm x 90 cm. De Libellula en Libellulina sjaals zijn rechthoekig, net als de vleugels van de libelle. De maat van de Libellula is 140 cm x 10 cm en de Libellulina is 90 cm x 5 cm.

Productie

FAAMIEUX produceert haar met de hand afgewerkte sjaals uitsluitend in Noord-Italië. Zowel het logo als de zoom zijn handgemaakt. Door trotse familiebedrijven die goede arbeidsomstandigheden garanderen. Deze fabrieken voldoen aan de hoogste kwaliteits- en regelgevende normen met bijna een eeuw ervaring in het produceren van kleding en accessoires van hoge kwaliteit. Tegenwoordig rekenen ze gerenommeerde en toonaangevende modemerken tot hun klanten, waaronder Dolce & Gabbana, Gucci en Givenchy.

Veganistisch

 

FAAMIEUX werkt met een vegan- en vooral milieuvriendelijke stof met ‘look, touch en feel’ vergelijkbaar met zijde. De basis ingrediënten bestaan uit een mix van 53% cupro en 47% viscose. In overvloed te vinden in een grote verscheidenheid aan planten zoals katoen en bamboe, wordt cupro gemaakt van cellulose. Viscose is gemaakt van natuurlijke houtvezels en wordt ook wel kunstzijde genoemd. Beide stoffen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Het restafval dat vrijkomt bij het chemische productieproces kan terug worden gewonnen en is bijna volledig recyclebaar, terwijl het afvalwater ook kan worden hergebruikt.

 

De FAAMIEUX stof ademt, voelt licht aan op de huid, is zijdezacht en drapeert net als de luxe stof. Het is thermo-regulerend en hypoallergeen. En het kan gewoon in de wasmachine.

 

Zijde is een glanzende, luxe stof die veel wordt gebruikt in de mode-industrie. Wat de meeste mensen zich niet realiseren is het onethische productieproces van zijde. Hiervoor zijn de cocons van zijderupsen nodig. Zijderupsen worden op grote schaal gekweekt en de vrouwelijke zijderupsen worden meestal levend gekookt of vergast in hun cocons, waardoor de cocons beginnen te ontrafelen zodat de zijden draden worden verkregen.

Circulaire economie

Duurzaamheid staat centraal bij FAAMIEUX. FAAMIEUX werkt zonder plastic, maar met duurzame producten en materialen die grotendeels gerecycleerd zijn of kunnen worden. De sjaals zijn gemaakt van cupro en viscose en zijn recyclebaar. Het kartonnen deel van de verpakking is al gerecycled, en kan weer gerecycled worden. Hetzelfde geldt voor de metalen doppen aan de boven- en onderkant. De kartonnen doos waarin het product wordt verzonden is FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het karton afkomstig is uit bossen waar de natuur behouden blijft. FAAMIEUX gebruikt en biedt uitsluitend ‘Made in Europe’ producten aan.

 

FAAMIEUX stelt alles in het werk om zo eerlijk, transparant en duurzaam mogelijk te werken. In dit verband onderschrijven wij ook de nieuwe Green Claims Code, uitgevaardigd door de Engelse Mededingings- en Marktautoriteit op 20 september 2021.

1% For the planet

Om haar beleid kracht bij te zetten, schenkt FAAMIEUX 1% van haar omzet aan ‘1% for the Planet’. 1% for the Planet, opgericht in 2002 door Yvon Chouinard (oprichter van Patagonia) en Craig Mathews (oprichter van Blue Ribbon Flies), vertegenwoordigt een wereldwijd netwerk van bedrijven, individuen en non-profitorganisaties die de meest urgente milieuproblemen van onze planeet aanpakken. Hiervoor schenken haar leden elk 1% van hun omzet.

 

“Het doel van 1% voor de planeet is om verschillende milieuorganisaties te helpen financieren, zodat ze samen een krachtige hulpbron kunnen zijn bij het aanpakken van milieuproblemen”.

 

1% For the planet

Om haar beleid kracht bij te zetten, schenkt FAAMIEUX 1% van haar omzet aan ‘1% for the Planet’. ‘1% for the Planet’, opgericht in 2002 door Yvon Chouinard (oprichter van Patagonia) en Craig Mathews (oprichter van Blue Ribbon Flies), vertegenwoordigt een wereldwijd netwerk van bedrijven, individuen en non-profitorganisaties. Zij pakken de meest urgente milieuproblemen van onze planeet aan. Hiervoor schenken haar leden elk 1% van hun omzet.

“Het doel van ‘1% for the Planet’ is om verschillende milieuorganisaties te financieren, zodat ze samen een krachtige hulpbron kunnen zijn bij het aanpakken van milieuproblemen”.

Pre sale

Overproductie is wereldwijd één van de grootste bedreiging voor het milieu. Om dit tegen te gaan werkt FAAMIEUX met een pre-sale formule waardoor de totale order grote nauwkeurig bepaald kan worden. Het pre-order systeem biedt de mogelijkheid om overproductie tegen te gaan en een hoeveelheid te produceren die écht nodig is. Om deze reden werkt FAAMIEUX buiten de pre-sale periode niet met kortingen. Het enige moment dat de sjaals in de korting zijn, is tijdens de pre-sale periode.

Na de pre-order periode vervalt de korting en gaan we weer over op de reguliere prijs. 

 

Scroll naar top