fbpx

RETOURZENDINGEN

Als je besluit om item(s) te retourneren, zijn de kosten van de retourzending voor jou. Bij ontvangst van de retourzending van FAAMIEUX zal het retourbedrag teruggestort via de door je gebruikte betaalmethode.

Let op: Het is bij het retourneren belangrijk dat het juiste retouradres genoteerd wordt en het retourformulier online bij ‘mijn account’ ingevuld wordt.

ALGEMENE VOORWAARDEN 

 1. Algemeen

Door gebruik te maken van faamieux.com en/of door een bestelling te plaatsen, accepteer je dat je bent gebonden door de onderstaande algemene voorwaarden (de ”Voorwaarden”). Zorg dat je de voorwaarden hebt gelezen en begrepen voordat je jouw bestelling plaatst.

Alleen personen van 18 jaar of ouder, die niet onder curatele staan en niet in de hoedanigheid van een bedrijf handelen, met een leveradres in Nederland, kunnen een bestelling plaatsen. Bestellingen die worden betaald met iDEAL kunnen vanaf 16 jaar worden gedaan.

Het feit dat producten of diensten op enig tijdstip op www.faamieux.com worden aangeboden, biedt geen garantie dat deze producten of diensten te allen tijde verkrijgbaar zijn. FAAMIEUX behoudt haar het recht voor om producten op ieder willekeurig moment terug te trekken.

FAAMIEUX behoudt het recht om deze voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving aan u. De versie van de voorwaarden, die geldt voor jouw bestelling, is de versie die te vinden is op www.faamieux.com ten tijde van de plaatsing van jouw bestelling.

 1. Prijzen en verzendkosten

De prijzen die zijn vermeld op www.faamieux.com zijn inclusief de wettelijke BTW en de verzendkosten. Druk-, zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

 1. Bestelling/contractafsluiting

Je ontvangt na het plaatsen van een bestelling een bevestiging per e-mail. Als FAAMIEUX jouw bestelling onverhoopt niet kunnen leveren, word je zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Mocht de bestelling al zijn betaald, word deze betaling terug met de door jouw gebruikte betaalmethode. Indien de terugbetaling op een andere manier gedaan moet worden, zal FAAMIEUX je hiervan op de hoogte stellen.

 1. Levering

FAAMIEUX werkt wereldwijd samen met DPD

Standaardverzending is 2-5 dagen. Tijdens piekperiodes (zoals sale en feestdagen) kan de levering langer duren. FAAMIEUX levert op maandag t/m zaterdag, met uitzondering van feestdagen. FAAMIEUX streeft ernaar het pakket zo snel mogelijk op jouw deurmat of bij een ophaallocatie te hebben liggen.

Het afleveradres is wijzigbaar bij betaling van je bestelling, in ‘mijn account’.  Na de betaling is het afleveradres niet meer wijzigbaar. 

Kan ik mijn bestelling annuleren of wijzigen?

Omdat FAAMIEUX snel beginnen met het verwerken van je bestelling, is het niet mogelijk na de bestelling veranderingen meer aanbrengen. Ook het afleveradres en de verzendoptie kunnen niet meer worden gewijzigd. 

Mocht je direct na het plaatsen van de bestelling jouw order toch willen veranderen, neem contact op met customerservice@faamieux.com en FAAMIEUX zal kijken wat FAAMIEUX voor je kunnen beteken.

 1. Herroepen van een bestelling

Je kan je bestelling annuleren of retourneren vanaf de datum waarop je de bestelling geplaatst heeft tot 30 dagen na ontvangst van de bestelde artikelen. 

Als je jouw bestelling wilt annuleren of retourneren, meldt dit schriftelijk bij FAAMIEUX, bij voorkeur met het retourformulier in ‘mijn account’. Retourneer de artikelen zoals hieronder vermeld in paragraaf 6 (Retourzendingen), binnen een termijn van 30 dagen zoals hierboven vermeld in paragraaf 5.1. 

Als een ontvangen artikel defect is, stel FAAMIEUX hiervan dan onmiddellijk op de hoogte en stuur het artikel terug zoals uiteengezet in paragraaf 6 (Retourzendingen) hieronder. Alle producten die als defect worden aangemeld, worden door FAAMIEUX volledig vergoed. De bepalingen in deze voorwaarden houden geen beperking in van eventuele wettelijke rechten.

 1. Retourzendingen

FAAMIEUX garandeert een volledige vergoeding, van teruggezonden artikelen op grond van paragraaf 5 (Herroepen van een bestelling), op voorwaarde dat alle artikelen worden teruggezonden in dezelfde staat als waarin zij verkeerden bij ontvangst. Dit houdt in dat de artikelen niet beschadigd, vuil, gewassen, gewijzigd of gedragen (anders dan het passen van het artikel) mogen zijn en dat etiketten of prijskaartjes niet zijn verwijderd.

Let op: verkeerd geleverde artikelen/bestellingen moeten per post worden teruggestuurd. 

 1. Betaalwijzen

Je kan je artikelen op de hieronder weergegeven wijzen betalen.

Creditcard of betaalpas

Je kan jouw betaalgegevens bij bestelling invullen en gebruik maken van een geldige creditcard of betaalpas (met VISA of Mastercardlogo). Het betreffende bedrag wordt onmiddellijk gereserveerd op jouw creditcard/betaalpas en pas afgeschreven nadat de goederen zijn verzonden. FAAMIEUX behoudt zich het recht voor om de geldigheid van de creditcard/betaalpas te controleren, alsook de kredietlimiet in relatie tot het bestelbedrag en of de adresgegevens van de koper juist zijn. Op grond van deze controles kan een bestelling geweigerd worden.

iDeal 

Tijdens het bestelproces word je doorverwezen naar jouw bank om de betaling te voltooien. Je heeft de mogelijkheid om via iDeal te betalen als je gebruikt maakt van online bankieren. De betaling wordt onmiddellijk van je rekening afgeschreven.

Paypal

Je kan gebruik maken van Paypal bij het bestellen. Wanneer het geld van jouw rekening wordt afgeschreven hangt af van de kaart waarmee je betaalt. Als je gebruik maakt van jouw creditcard of betaalpas gelden dezelfde regels als bovenstaand bij het kopje ‘creditcard en betaalpas’.

Apple pay

Wanneer je kiest om gebruik te maken van ApplePay tijdens het bestelprocess kan je verschillende passen gebruiken die aan jouw Appleaccount gekoppeld zijn. Als je gebruik maakt van jouw creditcard of betaalpas gelden dezelfde regels als bovenstaand bij het kopje ‘creditcard en betaalpas’. Ditzelfde geld als je gebruik maakt van jouw bankieren app, dan gelden dezelfde regels als voor het bovenstaande kopje ‘IDeal’.

 1. FAAMIEUX’s aansprakelijkheid

Deze voorwaarden vormen geen beperking of uitsluiting van de aansprakelijkheid van FAAMIEUX als het gaat om zaken die FAAMIEUX op grond van de wet de aansprakelijkheid niet kunnen beperken of uitsluiten.

 1. Kleuren en afmetingen

FAAMIEUX doet alles wat redelijkerwijs mogelijk is om de eigenschappen van FAAMIEUX’s producten, waaronder de samenstelling en de kleuren, zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. De kleur die je ziet is afhankelijk van verschillende factoren: schermkwaliteit, app versie, computersysteem etc.

De afmetingen van de items op www.faamieux.com zijn uitsluitend richtwaarden. Ze zijn bedoeld om je een idee te geven van het model of de pasvorm van dat specifieke item en bieden geen garantie voor de werkelijke afmetingen van het item dat je ontvangt. 

 1. Garantie

Als het door je gekochte artikelen gebreken vertonen, zal FAAMIEUX de wettelijke garantievoorschriften volledig naleven. Als je een klacht hebt naar aanleiding van overduidelijke materiaal- of fabricagefouten wat betreft door FAAMIEUX geleverde goederen, waaronder transportschade, dan kan je FAAMIEUX hiervan op de hoogte brengen door de goederen zonder oponthoud terug te sturen.

 1. Overdracht

FAAMIEUX behoudt zich het recht voor om eventuele vorderingen tot betaling [inclusief eventuele betalingstermijnen] in verband met de levering van goederen over te dragen aan of onder te brengen bij een derde.

 1. Onschendbaarheid

Als enig onderdeel van deze Voorwaarden ongeldig of nietig wordt verklaard door een rechtbank of wetgever, blijven de overige Voorwaarden van kracht.

Bedrijfsinformatie

FAAMIEUX

Gevestigd: Amsterdam.

Kamer van Koophandelnummer: 80442315

BTW-nr.: NL 003439086B29

Contact : info@faamieux.com en customerservice@faamieux.com.

Scroll naar top